UKM fylkesfestival i Asker

Alle lokalmønstringene er unnagjort – bidrag fra Gnist ble med videre til fylkesfestivalen i Asker.


12.-14. april møttes unge kunstnere fra hele Akershus i Asker kulturhus. En opptreden på fylkesfestivalen har hver og en av dem kjempet seg frem til på lokale mønstringer spredt om i fylket. Kun de beste har gått videre.


Kulturhuset i Asker var fylt av ungdom, utøvere og arrangører under hele helgen. Spente venner og stolt familie fikk se hele 8 sceneforestilinger samt en stor kunstutstilling med 160 fantastiske arbeider.


Representanter fra Gnist ga publikum en saftig smakebit på hva prosjektet har å tilby. I Multisalen fikk vi se danser Anine Ødegaard (16) og trommer Peter Bandlien (14) igjen imponere med en fantastisk improvisasjon.

På Radar scene fikk vi se Eirik Kosberg (15) briljere på trombone i sjangeren jazz, med melodi skrevet av Hasse Hjortek. På samme scene rappet Ihlam Zhiyan (18) og Johannes Brunsvoll (17) om en forferdelig verden etter Ragnarokk. Den egenproduserte teksten og melodien gjorde stort inntrykk. Sist men ikke minst representerte også det progressive nu metal-bandet The Creepers Prosjekt Gnist med sin låt «Ragnarock».

For å se hvem som skal representere Akershus på landsfestivalen, samt bilder og film fra hele fylkesfestivalen kan du klikke deg inn på UKM Akershus sin nettside.