Nå er det 9. trinn sin tur!

Denne uken er det 9.trinnet ved Nittedal Ungdomskole sin tur til å møte kunstnerne i GNIST-prosjektet. I løpet av den første uken skal 9a jobb med musikk og lyd sammen med 
 Bendik Brænne og Petter Marius Gundersen, 9b skal jobbe med tekst i samarbeid med Slam!-poet Martine Næss Johansen og 9c skal tegne og lage visualiseringer med Alexi Wildhagen.


«Først var det»

Sammen med Martine gjorde klasse 9b forskjellige skriveøvelser for å generere tekst. Klassen ble delt inn i to grupper hvor de individuelt og sammen jobbet med å lage to dystopiske verdener: en god en en ond. Ved å begynne skriveprosessen med «først var det» kom klassen allerede den første dagen fram til nye og spennende verdener.

I den gode dypotiske verden har alle en indre guddom med magiske evner. Sukkerspinn. Enhjørninger spyr ut glede og fra et lys i tåken fødes alle stjerner og planeter. I den andre verden finnes skyggekrigere, holoncittrær som ondskapen gjemmer seg inni, giftig brus og Kurt Nilsen på repeat. Partyløve-manifest og vandrende sjeler som besetter mennesket.Hva skjer når pennen møter papiret?

Inne på naborommet er Alexi Wildhagen i full gang med klasse 9c. Igjennom flytende tusj skal elevene prøve å visualisere den nye verdenen på det hvite arket framfor seg.


Musikk fra mobilen Sammen med Bendik og Petter Marius lyttet elevene til opptak og musikken som til nå har blitt generert i GNIST-prosjektet. Elevene skal selv lage nytt materiale og lærte at man igjennom apper som allihopa og music maker jam kunne lage og komponere lyd og musikk helt selv.