Innslag fra Gnist på UKM i Nittedal

Søndag kveld gikk UKM Nittedal av stabelen, og vi fikk oppleve 120 talentfulle deltakere mellom 10-20 år opptre med blandt annet musikk, dans og sang. Som om ikke det var nok, var publikum så heldig å få en smakebit av Prosjekt Gnist på kjøpet.


Det progrivssive nu metal-bandet The Creepers fra Rotnes i Nittedal, spilte låten «Ragnarock» for kveldens publikum. Låten ble til gjennom et samarbeid med elever fra 5.trinn i Nittedal, komponisten Hasse Hjortek og bandet selv.Bandet består av Anders Trydal Knapper (19) på trommer, Benjamin Jonhaugen Scholz (19) på keyboard, Kevin Kleiven (22) på gitar, Mathias Næsguthe Remaad (18) på gitar og vokal, og Nikolai Nelvik (18) på bass.

Bandet har deltatt på UKM flere ganger, spilt på flere arrangementer og er fast innslag på Bygderock i Nittedal. Bandet ble i 2016 tildelt «Påskjønnelse til ung aktiv kulturutøver» av Nittedal Kommune, og gikk våren 2018 videre til finalen i musikkfestivalen Emergenza i Oslo.


Vokalist Siri Bergli Kvernbakken (23) fremførte låten «Ragnarokk» med tekst fra norrøn mytologi og melodi av Hasse Hjortek.

Peter Bandlien (13) spiller flere instrumenter, men briljerte på trommesett søndag kveld. Sammen med danser Anine Ødegaard (16) imponerte de publikum med 2 minutter renspikket improvisasjon.


Johannes Brunsberg (17) og Ilham Zhiyan (18) rappet en låt med tekst fra timene med forfatterene Martine Johansen og Guro Sibeko som gjorde stort inntrykk.


Eirik Kosberg (15) spilte et verk på trombone.


Animasjonsfilmen og skulpturene fra Bjertnes videregående ble også vist frem som en del av innslaget til Gnist.