Form, retninger, overganger og komposisjoner

I de splitter nye lokalene til Danseverket arbeider dansere og koreografer med å oversette tekst og historie til bevegelse.

Blant Danseverkets dyktige pedagoger og instruktører er det Anette, Ine og Line som koreograferer for de 3 dansegruppene som skal representere og være med i prosjektet.


I dag er de eldste danserne som trener med Ina. Koreografien tar utgangspunkt i tekster som har blitt laget tidligere i prosjektet. I manuset beskrives en tilværelse hvor verden er utslettet og det eneste som finnes er vann, masse katter og dere Gud. Kattene får i oppgave fra Guden om å smelte sammen og lage nytt liv.


Det er mye som skal terpes på og finjusteres når en historie skal presenteres igjennom bevegelse. Danserne må være i karakter hele tiden, tenke på formidling ut mot en stor sal og samtidig tenke på relasjonene seg i mellom på scenen. I ensemblet med de eldste danserne finner vi danserne Ingeborg Wangen Kallhovd, Silje Almås Hauglin, Fride Glømmi Woll, Melissa Peltonen, Hannah Hatlevik, Marie Møller Pettersen, Helene Skinstad van der Kooij og Andrine Nilsen Ahlsrød. Utover Prosjekt Gnist er det mye som skjer på Danseverket denne høsten. For de mest ivrige elevene har det vært sommerundervisning og Danseverket Dansekompani jobber mot forestillingen «Dobbel Dose Dans 2019» som skal vises på Kulturverket Flammen 8. desember 2019.