Dødsdans på repertoaret

5 måneder før Forestillingen jobbes det på spreng i Prosjekt Gnist. Når man beveger seg inn i Kulturverket Flammen er der stort aktivitetsnivå i alle kriker og kroker. I det ene rommet jobber Arne Berggren (reggisør) med skuespillere i alle aldre. Fra rommet ved siden av høres flerstemt og klokkeklar sang. Det er Hasse (regissør) som spiller og øver med vokalgruppen. Ungdommene er 13 -23 år og er et vokalensamble bestående av sangere hentet fra Trollskogen barne- og ungdomsteater, Stablo Ungdomsteater, Nittedal barne- og ungdomskor, Soul Teens, sangelever i kulturskolen og elever som har vært med på Syng live og UKM Nittedal. Det er Anne Mette (rektor i kulturskolen) og Monica Holter (UKM Nittedal) som dirigerer vokalgruppen.
På repertoaret er sangen "dødsdans" og vokalgruppen øver på å huske tekst og finne de riktige harmoniene. "Dødsdans" bare en av flere originale sangverk som er jobbet frem av Hasse etter mange runder med tekstarbeid og musikk i DKSs opplegg i grunnskolen.

Andre sanger på repertoaret er "Ragnarok," "Hun er som en oase," "Jeg begynte å løpe" og "Drageverden." Allerede med titlene vekkes store forventninger til Forestillingen som skal finne sted på hovedscenen til Kulturverket Flammen denne høsten.


Vokalgruppen fikk også coaching av Arne Berggren hvor de fikk forskjellige improvisasjonsoppgaver.
Utover å synge i vokalgruppen vil også to av sangerne bli plukket ut til å være stemmen til hovedrolleinnhaverne Peter Bandlien og Anine Ødegaard .