Forestillingen

Prosjekt Gnist avsluttes med en forestilling på Kulturverket Flammen. Bestill billetter på www.flammen.no
 

Onsdag 11. september kl. 18-20:30
Torsdag 12. september kl. 18-20:30
Fredag 13. september kl. 18-20:30

«Gnist - en musikalsk anastrofe» er en forestilling ulikt alt annet, en musikalsk reise i tid og rom, en forestilling skapt av 330 skoleelever fra Nittedal. 

Verden over går barn og unge i demonstrasjonstog for klimaet. Når politikken tviler, er det fremtiden som agerer. Med stemmer som berører oss alle. I september berøres hele Nittedal. 

 

330 skoleelever har skrevet tekster, laget bilder, filmer og animasjoner, samt komponert musikk om hvordan verden kan se ut etter vår tids Ragnarokk – en anastrofe. Korps, kor, dansere, musikkutøvere, idrettslag og andre lokale utøvere har sammen med profesjonelle kulturutøvere så skapt en musikalsk forestilling ut fra skoleelevenes materiale. 

 

Prosessen startet ute i skolene i fjor høst, og kulminerer i en helt unik forestilling. I september møter du 150 musikere, kampsportutøvere, turnere, skuespillere, sangere og dansere som fyller Flammen! I «GNIST – en musikalsk anastrofe» blir publikum tatt med inn i en verden der Romeo og Julie møter Creedence, der alle bor i plastavfall og alt må skapes på ny. Dette er en forestilling av og med fremtidens bidragsytere og medmennesker. Det er en musikalsk reise fylt med mørke, trusler, absurd humor - og mye håp.

GNIST er et felles kulturprosjekt i regi av Den kulturelle skolesekken i Akershus, UKM, Norsk kulturskoleråd og Nittedal kommune. Dette er en pilot, noe helt nytt i så vel regional som nasjonal målestokk, der Nittedal søkte om og fikk sjansen blant alle kommuner i Akershus.

Kunstneriske ledere for GNIST er teaterregissør Arne Berggren og komponist Hasse Hjortek, som har jobbet med prosjekter av lignende format over hele verden.